Klima Bakımı

Yaşam alanlarınızın vazgeçilmez iklimlendirme cihazlarından olan klimalar bulunduğu alanın havasını dilediğiniz gibi şekillendirebilmenizi imkân sağlamaktadır. Hem ısıtma hem de soğutma için kullanılabilen klimaların daha etkin ve verimli çalışabilmesi için düzenli olarak bakımının yapılması gerekiyor. Klima bakımı yetkili servis olan usta kişiler tarafından yapılan işlem olsa da sene boyunca mutlaka sizlerin de küçük dokunuşlar yaparak klimanıza iyi bakabilmeniz mümkün.

Klima Bakımı Nedir?

Klima bakımı klimanın hem genel kontrolü hem de genel kontrolünün, temizliğinin yapılmasına dayalı işlemlerdir. Klima bakım işlemi demek yalnızca belli noktaların temizlenmesi demek değildir. Klima bakımında temizliğin yanı sıra cihazın mevcut arızaları ve ilerde oluşturacağı arıza durumları tespit edilir. Bu noktada eğer gerek duyulursa arızayı ek ücret karşılığında müdahale de bulunur. Klimalar yaz aylarında da kış aylarında da kullanılan cihazlar olduğu için yılda 2 kez klima bakımı yapılması gerekir. Yani klima bakımı ne zaman yapılır sorusuna yaz ve kış başında cevabını vermek mümkündür.

Klimaya Kendiniz Nasıl Bakım Yapabilirsiniz?

Klima kullanırken klima bakımı ve temizliğini kullanıcı olarak yapabileceğiniz sadece filtre ve dış yüzey temizliğidir. Klima hava filtre bakımını yapabilmeniz için öncelikle filtreyi olduğu yerden çıkarmanız gerekir. Klimaların türlerine göre farklı şekillerde filtreleme yapılsa da tüm klimalarda hava filtresi ön panellerden bulunur. Panellerdeki yuvaya yerleştirilen filtreler, klimaların yapılarına göre kolay tak çıkar özelliğine sahiptir. Çoğunlukla yıkanabilir özellikte olan sünger olan filtreleri temizledikten sonra çıkardığınız şekilde tekrar takabilirsiniz. Klima hava filtresini 2 haftada bir bu şekilde temizleyebilrsiniz. Hava filtresinin düzenli olarak temizlenmesi, oluşabileceği soğutma iklimlendirme veriminin artması ve karlanmayı önleyebilirsiniz.

Hava filtresinin temizliğinin yanı sıra hava akımı destekleyici filtrelerin temizliğini de kendiniz yapabilirsiniz. Bu işlem için öncelikle klimaların ön kısmında yer alan hava akımı filtreleri çıkarılmalıdır. Bu filtrelerde biriken tozları bir elektrik süpürgesiyle temizlenebilir. Tozları giderildikten sonra suyla yıkanıp kurutulmalıdır. Bu işlemler sizlerin yapabileceğiniz klima bakımıdır. Kullanıcı olarak sizler sadece klima filtre temizliği işlemini ya da yüzey olarak dış temizliğini yapabilirsiniz. Bunun dışında her hangi bir müdahalede bulunulmamalı ve bakım konusunda çok makul fiyatlarla uzman desteği almalısınız.

Yetkili Servis Klima Bakımı

Klimanızın daha sağlam ve uzun süre kullanabilmeniz ve çalışabilmesi için klima bakımı işin uzmanları tarafından yapılmalıdır. İşin uzmanları klima bakımını şu şekilde yapmaktadır.

Klima Bakımında Neler Yapılmalıdır?

Klima dış ünite bakımı. Soğutucu akışkan kaçak kontrolü bakımı. Fan ve tüm hareketli parçalar kontrol edilir. Klima iç ünite bakımı. Cihazın ısı değiştirgeci yani serpatin temizlenir. İç ünitenin gerilim ve besleme akım ölçümleri yapılır. Bakır boru hattı bakımı. Bakır boru hattında ezilme ya da kaçak olup olmadığına bakılır. Drenaj hattı bakımı. Hat üzerinde sızdırmazlık ve tıkanma olup olmadığı kontrol edilir. Klimanın çalışma değerleri kaydedilir.

Hızlı Servis Hizmeti

En HIZLI SERVİS çözümleriyle, aynı gün içerisinde adresinizdeyiz.

Mükemmel 5 üzerinden 4.9
  • Özel Teknik Servis

    Kombi, Klima, TV ve Beyaz Eşya Servisi, teknisyenlerimiz tüm eğitimleri almış, uzman kişilerden oluşmaktadır.

  • Destek Hattı

    Servis öncesi ve sonrası uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.

  • Kartla Ödeme İmkanı

    Servis işlemi sonunda kapıda kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

  • %100 Müşteri Memnuniyeti

    Tüm çalışmalarımızı müşteri memnuniyeti kapsamında gerçekleştirmekteyiz.

WHATSAPP DESTEK