Kombi bakımı, yılda bir kez kış ayına girmeden önce yapılması gereklidir. Kombilerin kışın sorunsuz çalışması ve doğalgaz faturasının yüksek gelmemesi için, kış vakti gelmeden kombi bakımının yapılması uzmanlar tarafından öneriliyor.
Kombi Nedir?
Kombi, ev veya işyeri gibi mekanları sıcak tutmak, ısıtmak ve sıcak su ihtiyacını karşılayan elektrik ve su ile çalışan ev ihtiyaçlarından biridir. Günümüzde her evde veya işyerinde kullanılan kombi aynı değildir. Kombilerin birçok çeşidi bulunmaktadır.
Kombi Çeşitleri
Kombilerin 3 çeşit türü vardır. Bu çeşitler, baca, yanma, eşanjör kombiler diye ayrılır. Baca çeşidi kombiler; Bacalı tip kombiler, hermetik tip kombiler. Yanma çeşidi kombiler; Konvansiyonel (klasik) tip kombiler, yoğuşmalı tip kombiler. Eşanjör çeşidi kombiler; Tek eşanjörlü tip kombiler, çift eşanjörlü tip kombiler
Kombi Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Kombi bakımı istediğiniz zaman yapılabilir. Fakat yılda bir kez yapılmalı diye belirtmiştik. Rahat bir kış geçirmek için ve sıcak su ihtiyacımızın da giderilmesi için bakım yapılması gerekir. Kombi çeşitleri olduğu gibi, her çeşit kombinin ise teknik servisi farklıdır. Her kombi aynı tarz değildir. Kombi bakımı, eğer evde sizler yapıyorsanız, yapmanız gereken en önemli husus, kombi suyunun basınçlı olup olmamasını kontrol etmek. Kombi üzerinde kontrol ettiğiniz suyunuz basınçlı değil ise, hava yada su çıkmayacaktır. Bu nedenle, su gelmeyince ev veya işyeri ısınmayacak ve sıcak su akıtmayacaktır.
Kombi bakımı, kombide hava yapan radyatörler, basınç oranını büyük oranda yükseltir. Radyatör çalışmıyor veya sıcak değilse, kombi hattının suyunu, banyoda veya vanası nerede bulunuyorsa suyunu boşaltarak, kombiye su aldırılabilir. Temiz su akana kadar bekleyip, sonra sistemi doldurarak radyatörlerin veya kaloriferlerin havasını alabilirsiniz. Firmamız kombi bakımı ile ilgili hizmet vermemektedir.
Kombi Bakımı Yapılırken İzlenmesi Gerekilen Adımlar
-
Kombi bakımında kaloriferin yanma durumu kontrol edilir.
-
Suyun sıcak akıtıp, akıtmadığı kontrol edilir.
-
Kaloriferler ısı vermiyor ise içleri açılır, toz veya kir var ise temizlenir.
-
Kombinin su sızdırıp, sızdırmaması kontrol edilir.
-
Kombi içerisindeki elektrik hatları kontrol edilir.
-
Bar basıncı ayarlanıp, genişleme tankı kontrol edilir.
-
Kombi dönüş hattında bulunan filtre kontrol edilir.
-
Ardından, kombideki hava ve sıcak su basıncı kontrol edilip, olması gerektiği ayara getirilip düzenlenir.
Bu adımlar uygulandıktan sonra, eğer kombi hala sıcak su vermiyor ise, kaloriferleriniz ısı vermiyorsa, hangi marka kombi kullanıyorsanız firmasını arayıp, arıza kaydı bırakıp, teknik servis istemelisiniz. Teknik servis geldiğinde, nedenini sormalı, arıza veya hasar ne ise tamir ettirmelisiniz. Kombiniz, evde tamir edilmiyor ise, teknik servis kombinin üretildiği firmaya kombiyi götürüp, tamir eder. Hasar giderildikten sonra ise, teknik servis kombiyi tekrar eve getirir. Kombinin neden arıza verdiğini, hasara neden olan parçayı veya parça değiştirilmiş ise hangi parçanın değiştirildiğini ve hata yapan kullanıcı ise nerde hata yaptığını detaylı bir şekilde anlatarak bilgi verirler. Eğer kombinin garantisi var ise ücret almadan, garantisi yok ise ücret karşılığında hasarı gidermiş olurlar. Firmamız kombi bakımı ile ilgili hizmet vermemektedir.